Sunday, June 25, 2017

Harga Tiket Taman Bunga Nusantara

Harga Tiket Taman Bunga Nusantara - Jangan berfikir bahawa tarikan pelancong dalam bentuk taman bunga berwarna-warni yang mekar indah di tanah yang luas hanya boleh ditemui di negara-negara di Eropah kerana di tanah air kita sendiri ada tarikan seperti itu. Taman bunga yang dimaksud adalah Taman Bunga Nusantara yang terletak di kota Cianjur. Selepas membayar yuran masuk taman bunga nusantara, anda akan dapat melihat pelbagai varian tumbuhan dan bunga yang menjadi koleksi tarikan-tarikan ini. Destinasi pelancongan ini terletak tepat di Jalan Mariwati KM 7, Des Kawungluwuk, Kec Sukaresmi - Cianjur JaBar.


Selepas membayar tiket letak kereta mengikut kenderaan yang anda gunakan (5 ribu untuk motosikal dan 10 ribu untuk kereta), selepas itu anda dikenakan bayaran masuk taman bunga nusantara 30 ribu rupiah bagi setiap orang. Jika anda ingin melawat tempat ini dengan menaiki tiket Dotto Trains atau Garden Tram Harga Tiket Taman Bunga Nusantara 40 ribu ringgit. Sedangkan tiket untuk Wira Wiri tunggangan adalah 10 ribu rupiah, sedangkan tiket untuk rumah kaca adalah 2 ribu rupiah, dan jika Anda ingin masuk ke peta Maze Garden atau Taman Labirin Anda hanya membayar tambahan 2 ribu rupiah saja.


Untuk jam operasi lokasi lawatan ini adalah dari jam 08.00 hingga 17.00 pada hari bekerja (Isnin - Jumaat) dan dari jam 08.00 hingga 17.30 pada hujung minggu (Sabtu - Ahad) dan cuti umum. Harga Tiket Taman Bunga Nusantara Agar penerokaan anda pada tarikan-tarikan ini boleh menjadi berkesan harus mengambil peta lokasi yang terletak di pintu masuk supaya anda tidak terlepas tempat-tempat yang indah dan banyak digunakan untuk objek foto di destinasi pelancongan ini. Kerana keindahan tarikan ini banyak pengantin perempuan dan pengantin lelaki yang juga membuat daya tarik wisata ini sebagai lokasi foto prewedding.


Sumber : http://www.katalogpromo.id/2017/06/harga-tiket-taman-bunga-nusantara.html

No comments:

Post a Comment